Facebook Pixel

Päevalilleseemnete kasu tervisele

Päevalilleseemnete kasu tervisele

Päevalilletuumad on pehme, maitsva maitsega, kõva, kuid õrna ja meeldiva tekstuuriga. Neid röstitakse sageli maitse parandamiseks, kuigi teil on võimalus osta tooreid ja idandatud seemneid. Kui vaatate seda kultuuri üksikasjalikumalt, saate selle kohta palju huvitavat teada.

30 g kooritud ja röstitud seemneid sisaldab:

Päevalilleseemned
kalorid 163
Rasv kokku 14 g
Küllastunud rasv 1,5 g
Polüküllastumata rasvad 9,2 g
Monoküllastumata rasvad 2,7 g
Valk 5,5 g
Süsivesikud 6,5 g
Fiiber 3 g
E-vitamiin 37%
Niatsiin 10%
B6-vitamiin 11%
Foolhape 17%
Pantoteenhape 20%
Raud 6%
Magneesium 9%
Tsink 10%
Vask 26%
Mangaan 30%
Seleen 32%

Tabelist on näha, et seemnetes on eriti palju E-vitamiini ja seleeni, antioksüdante, mis kaitsevad rakke vabade radikaalide kahjustuste eest, mis põhjustavad organismile korvamatut kahju ja halvendavad krooniliste haigustega patsientide seisundit. .

Lisaks on seemned kasulike bioloogiliselt aktiivsete komponentide, sealhulgas fenoolhapete ja flavonoidide allikaks, mis toimivad võrdselt antioksüdantidena, mis on vajalikud naha, juuste ja limaskestade tervisele. Idandatud päevalille teradel on rohkem toiteomadusi. Idandatud, kuivatatud seemneid saab nüüd soodsate hindadega osta Biotuse veebipoest.

Kuna päevalilleseemned sisaldavad E-vitamiini, magneesiumi, valku, linoolrasvhappeid, millel on palju kasulikke omadusi. See rikkalik koostis aitab alandada vererõhku, kolesterooli ja veresuhkru taset. Veganid ja taimetoitlased kasutavad seemneid sageli taimse valgu- ja energiaallikana. Ja meeste keha jaoks on need väga kasulikud ja aitavad kaasa hormooni serotoniini tootmisele.

Samal ajal näitavad uuringud ka muid seemnete kasulikke omadusi terve immuunsuse ja hea tuju jaoks. Tänapäeval seisavad kõik silmitsi põletikuga; tegelikult on see meie immuunsüsteemi reaktsioon ärritavatele keskkonnateguritele. Kui põletik on ägedas vormis, hakkavad rakud muteeruma ja haigus läheb kroonilisse staadiumisse. Nendes maagilistes nukleoolides sisalduvad flavonoidid ja muud bioaktiivsed ühendid aitavad samuti vähendada põletikku, tugevdavad kapillaaride seinu, neil on põletikuvastane ja hemostaatiline toime.

Põletikumarkeri C-reaktiivse valgu kõrgenenud tase veres on otseselt seotud südame-veresoonkonna haiguste ja II tüüpi diabeedi suurenenud riskiga.

Uuringute käigus, milles osales üle 7000 inimese, selgus, et kui süüa peotäis seemneid vähemalt viis korda nädalas, väheneb südamehaiguste ja diabeedi risk 35% võrreldes teine ​​õpperühm. Kõrge vererõhk on südame-veresoonkonna haigustega inimeste peamine riskitegur, mis lõpuks põhjustab südameinfarkti või insuldi.

Päevalilleseemnetes leiduvad bioloogiliselt aktiivsed ühendid ja magneesium blokeerivad ensüümi, mis põhjustab veresoonte ahenemist. Selle tulemusena lõdvestuvad veresooned ja vererõhk langeb. Lisaks on teraviljades rohkesti küllastumata rasvhappeid, eriti linoolhapet, mida organism tajub hormoonitaolise ühendina ning mis aitab samuti lõdvestada veresooni ning normaliseerida vererõhku ja kolesterooli.

Kolmenädalases uuringus, milles osalesid II tüüpi diabeeti põdevad naised, leiti, et igapäevane seemnete (30 g) tarbimine alandas vererõhku enam kui 5%, LDL-kolesterooli ja triglütseriide. vastavalt 9% ja 12%. Veelgi enam, veresuhkru taset saab reguleerida klorogeenhappe abil, millest piisab päevalilleseemnetes.

Uuringud on tõestanud, et leib, millele on lisatud seemneid, normaliseerib veresuhkru taset ning see ei too kaasa liigset stressi kõhunäärmele ega rasvade ladestumist. Seemnetel klõpsamine aitab rahustada närvisüsteemi ja parandada enesetunnet stressirohketes olukordades.

Kuid sellele vaatamata on päevalilleseemnetel mitmeid vastunäidustusi, mida tuleks tähele panna.

Tuleb arvestada portsjonite ja kehalise aktiivsuse määraga, et mitte rikkuda kalorite tasakaalu ja seedetrakti tööd. Samuti ei soovitata päevalilleseemneid suurtes kogustes tarbida inimestel, kellel on kõhukinnisus, maksaprobleemid ja neil, kellel on kalduvus kivide tekkele. Lisaks nendele vastunäidustustele võib esineda allergiat, kõhuvalu, iiveldust ja lahtist väljaheidet. Jälgige oma portsjoneid ja vältige liigset kaloritarbimist ja sooleummistusi.

Samuti väärib märkimist, et on mitmeid viise, kuidas neid oma tervist kahjustamata süüa. Segage teiste seemnetega või lisage omatehtud küpsetistele, granolale, leivale, teraviljale, lihale, kalale ja röstidele. Puista salatitele roheliste, puuviljade või jogurtimagustoitudega, lisa hautatud juurviljadele ja taimetoitlastele võileibadele.

Päevalilleseemned võivad küpsetamisel värvi muuta, kuid selle reaktsiooni saab kergesti kõrvaldada, vähendades sooda kogust.

Ja pidage meeles, et päevalilleseemned on nende suure rasvasisalduse tõttu altid rääsuma. Kibeduse vältimiseks hoidke neid õhukindlas anumas külmkapis või sügavkülmas.

Vastutusest keeldumine

See ajaveeb ei ole mõeldud diagnoosi, ravi ega meditsiinilise nõustamise pakkumiseks. Selle ajaveebi teave on esitatud ainult informatiivsel eesmärgil. Konsulteerige oma arstiga kõigi meditsiiniliste ja tervisega seotud diagnooside ja ravi osas. Selles ajaveebis sisalduvat teavet ei tohiks pidada arstiga konsulteerimise asendajaks. Selle ajaveebi artiklites konkreetsete toodete kohta esitatud väiteid ei toetata haiguste raviks, diagnoosimiseks ega ennetamiseks.

Kas teile meeldis see postitus?
0
0
Artikli kommentaarid
Arvustused puuduvad
Lisage oma arvustus

Tagasiside kuvatakse pärast modereerimist.