Facebook Pixel

Kuidas alandada kolesterooli?

Kuidas alandada kolesterooli?

See on tegelikult lihtsam, kui me arvame. Kolesteroolitaseme normaliseerimiseks piisab, kui teha mõningaid muudatusi toitumises ja elustiilis. Aga ravimid? Meil pole neid üldse vaja! Kolesteroolitaseme normaliseerimiseks on vaja vaid paar muudatust oma dieedis.
Kõik meist ei saa kiidelda ideaalse kolesteroolitasemega. 61 protsendil meist on see liiga kõrge. See aga ei tähenda, et iga teine ukrainlane peaks selle vähendamiseks narkootikume võtma. Eksperdid märgivad, et kolesterooli alandamiseks on kõige tõhusamad looduslikud meetodid ja ravi algab tavaliselt nendest. Ainult siis, kui need meetodid ebaõnnestuvad, määrab arst pillid. Ravimite kasutuselevõtt on kohe vajalik alles siis, kui lisaks kõrgele kolesteroolitasemele on meil hüpertensioon, diabeet või põeme südame- ja veresoonkonnahaigusi.
Võileibade määrimiseks kasutame margariini. Kui meie kolesterool on kõrge, peaksime kasutama õlisid, mis ei anna palju kolesterooli. Võime need asendada pehme margariiniga. Nagu iga rasv, ei sisalda taimne rasv kolesterooli. Samas võime sealt leida ka teisi kahjulikke rasvu, näiteks transisomeere. Nende viimaste puhul peame olema ettevaatlikud, sest need tõstavad oluliselt kolesteroolitaset. Menüüst tuleks välja jätta sellised toiduained nagu maiustused, kartul ja muud praetud toidud.
Kolesteroolitaseme reguleerimisel on asendamatud kiudained. Lahustumatu kiudaine toimib nagu pintsel. Eemaldab soolestikust liigsed rasvad ja toksilised ainevahetusproduktid. Lahustuvad kiudained (pektiin) ei võimalda kolesterooli sisenemist soolestikust verre. Iga päev peame andma kehale 30–40 g kiudaineid. Seda leidub rohelistes köögiviljades. Kapsast annab meile veidi üle 5 g kiudaineid. Sama koguse leiame grammides ja peotäiest keedetud ubadest ja poolest klaasist tatrast. Palju rohkem kiudaineid on peidus punastes ubades – 25 g 3/4 tassi kohta ja nisukliides – 42 g klaasi kohta. Arstide kogemus näitab, et meie toidus on liiga vähe kiudaineid. Puudujäägi täiendamiseks saame kasutada apteegist saadavaid ravimeid, vitamiine või aktiivseid toidulisandeid. Kiudpulbrit on erineva maitsega, näiteks kakao või õunaga. Seda saab lisada jogurtile, kodujuustule ja teraviljale. Samas tuleb meeles pidada, et kui suurendame kiudainete hulka, peame rohkem jooma. Kiudained imavad vett ja soolestikus paisudes parandavad tööd.
Sööme küüslauku, joome ürditõmmiseid. Küüslauk sisaldab aminohapet, mis aitab koos teiste ainetega alandada kolesteroolitaset 10 protsenti. Piisab kahest nelgist päevas. Parim toorelt. Võime valmistada ka tinktuuri. Kolm küüslaugupead vala 1/4 liitrit alkoholi ja jäta 10 päevaks seisma. Määrime 3 korda päevas, alustades ühe tilga lisamisest joogile (näiteks keefirile). Igal söögikorral suurendame annust ühe tilga võrra, kuni jõuame 25 tilgani. Ravi viiakse läbi mitte rohkem kui üks kord aastas.
kolesterooli vähendamisel aitab ka jahubanaani infusioon. Valage kaks teelusikatäit seemneid klaasi kuuma veega, nõudke kaane all 10 minutit ja jooge 2 korda päevas. 8 nädala pärast langeb kolesteroolitase umbes 15 protsenti. Kiiduväärt on võtta ka kibuvitsamarju, mis sisaldavad rohkelt C-vitamiini. On tõestatud, et üks gramm C-vitamiini päevas tõstab kolesterooli kasuliku fraktsiooni kontsentratsiooni 8 protsenti. Vala teelusikatäis kibuvitsaõisi klaasi keeva veega ja auruta 15 minutit. Joome 3 korda päevas.
Spetsialistid soovitavad jõutreeningut, nagu kiirkõnd, jalgrattasõit ja ujumine. Treenida tuleks vähemalt 3 korda nädalas 30 minutit. Treeningu ajal tasub mõõta pulssi. Kui pulss on 130 lööki minutis, on meie jõupingutused kõige tõhusamad. Pärast kolmekuulist regulaarset treeningut peaks vastastikku kasulik kolesterooli osa suurenema umbes 7 protsenti.
Vürtsid kaitsevad südant
Vürtside (nt kaneeli või kurkumi) lisamisega saate vähendada rasvaste toitude negatiivset mõju südame-veresoonkonna süsteem. Tasub kontrollida kolesterooli taset veres. Üldkolesterool ei tohiks ületada 190 mg/dl. Kuid mitte ainult see näitaja pole oluline, vaid ka HDL- ja LDL-fraktsioonide osakaal. Parem on mitte ületada 130 mg / dl, sest ülejääk ladestub arterite seintele (toksiinide kujul), mis põhjustab nende skleroosi. Nii algab ateroskleroos. HDL – soovitatav on see olla vähemalt 50 mg/dl. Toitumises on vaja vaid väikseid muudatusi, mis annavad suure mõju.

 

 

Vastutusest keeldumine

See ajaveeb ei ole mõeldud diagnoosi, ravi ega meditsiinilise nõustamise pakkumiseks. Selle ajaveebi teave on esitatud ainult informatiivsel eesmärgil. Konsulteerige oma arstiga kõigi meditsiiniliste ja tervisega seotud diagnooside ja ravi osas. Selles ajaveebis sisalduvat teavet ei tohiks pidada arstiga konsulteerimise asendajaks. Selle ajaveebi artiklites konkreetsete toodete kohta esitatud väiteid ei toetata haiguste raviks, diagnoosimiseks ega ennetamiseks.

Kas teile meeldis see postitus?
0
0
Artikli kommentaarid
Arvustused puuduvad
Lisage oma arvustus

Tagasiside kuvatakse pärast modereerimist.